Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de nieuwste acties, promoties en nuttige tips?
Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief:

Schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Nieuwtjes

OPGELET: Beelden niet (altijd) voor gevoelige kijkers!

 

Mila:

Deze leuke Franse Bulldog pup kwam laatst bij ons langs voor haar vaccinaties. Ze had toen last van vervelende diarree. Nader onderzoek wees uit dat ze met giardia besmet was. Dit is een darmparasiet. Het is zeer besmettelijk en we zien het dikwijls bij pups. Gelukkig wordt Mila hier nu voor behandeld en is ze er hopelijk snel vanaf.  Mila BeFunky Collage

 

Dydo:

Deze jonge dame heeft zich ingezet om zwerfvuil te verzamelen. Haar baasje stuurde ons deze leuke foto's om aan te tonen dat we onze viervoeters ook kunnen inzetten voor zwerfvuilacties. Top van jullie!

Afbeelding1 

OPIUM:

Deze hoogzwangere Border Terriër heet Opium. Zij kwam bij ons binnen omdat de bevalling op natuurlijke wijze niet goed verliep. 1 pup was al geboren maar daarna kwamen er geen andere pups meer. 5 uur later zag de eigenaar de pups niet meer bewegen en brak paniek uit. Hierdoor waren we genoodzaakt een keizersnede uit te voeren. Zo zijn er nog 3 puppies geboren. Intussen is mama Opium bekomen van de keizersnede en zijn de 4 puppies goed aan het groeien.

Opium Collage klein


KOSTA:

Deze 13-jarige Entlebucher Sennehond kwam bij ons met maag/darmklachten. Tijdens het onderzoek merkte de dierenarts een groot verschil tussen de twee teelballen. Ééntje was veel groter dan de andere geworden. Al snel werd duidelijk dat het hier om een tumorale teelbal ging. We planden Kosta in voor een operatie en radiografieën voor uitzaaiingen. Op de radiografieën zagen we voorlopig geen uitzaaiingen. Kosta kreeg dus groen licht om geopereerd te worden. Op de foto is duidelijk te zien dat de linkse teelbal sterk vergroot is. Kosta is inmiddels goed hersteld van zijn ingreep en kan weer fijn gaan wandelen met zijn baasje.

Kosta Collage


SHEILA:

Begin dit jaar kwam het kleine oudje Sheila bij ons in de praktijk met een aantal klachten. Na verder onderzoek bleek dat ze blaasstenen had. Deze hebben we operatief verwijderd. Intussen stelt de kleine Sheila het weer goed.

SheilaBeFunky Collage kleiner

Op de foto links boven is de blaas te zien, gevuld met stenen.
In het midden zie je de blaas mooi dichtgehecht na het verwijderen van de blaasstenen.
Rechts op de foto zijn al de blaasstenen te zien die uit de blaas zijn gekomen.


BENNI & BALOU:

Deze twee russisch blauwe katertjes kwamen binnen voor hun castratie.

20180102 132435kopie
Na hun ingreep mochten ze weer bij elkaar wachten tot ze naar huis mochten.


NEALA:

De Mechelse Herder Neala kon moeilijk ergens opspringen en had een fluctuerende zwelling op haar spronggewricht. Wat voor Neala eerst een routine onderzoek met radiografieën van de rug, heupen en poten ging zijn draaide voor haar heel anders uit. In Neala haar lies troffen we puntbloedingen aan en op de radiografie van de rug zagen we iets in de buik wat daar niet thuishoorde. We hebben een nieuwe foto genomen van de hele buik om te kijken wat er juist aan de hand was. We zagen dan dat er een massa aanwezig was. Na controle met de echo, bleek het om een milttumor te gaan. Na overleg met de eigenaar is Neala direct geöpereerd. Een hond kan immers perfect zonder milt leven. De operatie is goed verlopen en Neala is er goed van hersteld.

Neala Collage klein

Meestal zien we bij honden met een milttumor pas klachten in een verder stadium. Deze tumoren zitten vol bloed en kunnen open scheuren. Wanneer dit gebeurt, verliest een hond heel veel bloed in zijn buikholte. Dit maakt het dier heel zwak en een operatie is veel risicovoller. Gelukkig moest Neala die dag voor radiografieën binnenkomen en zijn we er bij haar op tijd bij geweest.

puntbloeding collage klein

Foto:
Puntbloedingen op de huid kunnen ook een teken zijn van een milttumor. Toen Neala op
controle kwam om de draadjes te verwijderen, waren deze verdwenen. Daardoor kunnen
we bij haar aannemen dat de puntbloedingen veroorzaakt werden door de milttumor.

 
YOBO:

Deze prachtige noorse boskat kwam binnen voor zijn jaarlijkse vachtverzorging. We hebben alle klitten verwijderd en de vacht mooi gekamd.
Yobo Collage

 

JUMANJI:

Dit hondje had een aantal gezwelletjes in de melkklieren. Verschillende ervan waren nog niet duidelijk zichtbaar, één ervan was wel al groter en onregelmatig van vorm. Het beste advies was voor dit border terriërtje om alle melkklieren chirurgisch te verwijderen. Dit was best ingrijpend voor Jumanji. De operatie is vlot verlopen net zoals het genezen van de wonde. Jumanji heeft tijdelijk ook pijnstilling gekregen voor de eerste dagen. Intussen zijn de hechtingen verwijderd en stelt ze het goed.

BeFunky Collage

Hiermee zien we hoe dikwijls melkkliergezwellen voorkomen wanneer teefjes niet gesteriliseerd worden. Daarom adviseren we eigenaars die niet willen fokken om hun vrouwelijke honden jong te steriliseren.


KERSTCADEAUTJES:

Naar jaarlijkse gewoonte verwennen wij onze patiënten tijdens de kerstperiode ook weer met een cadeautje! Naast het feit dat we onze patiënten graag verwennen met iets lekkers steunen we tegelijkertijd ook 'De warmste week' van StuBru. Deze opbrengst gaat volledig naar Music for Life voor Het Dierenthuisje, een opvang voor honden, katten, en nog veel andere dieren. 
kerstCollageweb

ZARA:

Wat begon als een fijne herfstwandeling eindigde in een nachtmerrie voor de 8 maanden oude Vizsla Zara en haar baasje. Tijdens een wandeling door het bos was de speelse Zara namelijk op een uitstekende tak gesprongen. Deze was in haar rechterlies terecht gekomen. In paniek is Zara beginnen spartelen waardoor er een grote diepe scheurwonde was ontstaan. Met spoed is Zara geopereerd. Gelukkig waren er geen grote bloedvaten geraakt! De wonde was wel enorm diep en er was ook een grote spier gescheurd. Omdat de wonde tot in de diepte vol zat met stukjes tak en haren moesten deze eerst manueel 1 voor 1 verwijderd worden. Nadien werd een drain geplaatst zodat er zich postoperatief geen vocht zou kunnen opstapelen. De komende week werd de wonde goed opgevolgd. Zara herstelde goed en huppelt nu weer rond in het bos alsof er niets gebeurd is.

Zara Collage voor

     Zara Collage na

Beschrijving foto's: Links boven; De vuile wonde waarmee Zara binnen kwam.                                  Linksboven; Zara op controle in de week nadien.
                             Links onder; De wonde mooi dichtgehecht.                                                         Linksonder; Hechtingen zijn verwijderd.
                             Onderaan in het midden; De wonde bijna volledig dichtgehecht.                         Rechtsboven; Alles is mooi genezen.
                             Rechts boven; Plaatsing van de drain + halverwege het dichthechten.                  Rechtsonder; Modieus broekje van Zara.
                            Rechtsonder; Na het reinigen van de wonde was de gescheurde spier duidelijk zichtbaar.

 

KYANO:

Kyano is een Border Terriër met een melkkliertumor (vergelijkbaar met borstkanker bij mensen). Melkkliertumoren zien we heel vaak bij oudere, niet gesteriliseerde teefjes. Ze verspreiden zich uiteindelijk naar alle andere melkklieren en ook naar de longen. Dit is één van de redenen waarom we adviseren om teefjes jong te steriliseren indien er niet mee gekweekt wordt. Bij deze hond is het gezwel succesvol verwijderd. Kyano is tijdens deze narcose ook gesteriliseerd om het risico te verlagen dat de tumoren zich zouden verspreiden naar de andere tepels. Ze stelt het sindsdien heel goed.
Kyano Collage


TIJGER:

SUCCESVERHAAL! Begin augustus kwam deze kleine kitten van 675 gram aangestrompeld bij mensen thuis. Omdat het katje zo kortademig was kwam de mensen bij ons langs en bleek ze een hernia diafragmatica te hebben. Dit betekent dat het middenrif (de scheiding tussen borstkas en buikholte) gescheurd is en dat de buikorganen (darmen, lever, maag,...) in de borstholte zitten, wat ademen heel moeilijk maakt. Na een zware operatie en een spannende recovery mocht Tijger naar huis. Eind september zagen we ons klein vriendinnetje terug voor haar eerste vaccinatie en wat zag ze er goed uit! Ondertussen weegt ze 1,440 kg en gaat ze verder door het leven als een speelse zotte kitten die erg dankbaar is voor de kans die ze gekregen heeft van haar nieuwe baasjes.

tijger.kleiner

Beschrijving foto's: Linksboven; De röntgenfoto waarop te zien is dat de darmen zich in de borstholte bevinden.
                             Linksonder; Een foto van Tijger na de operatie, nog heel moe en zwak. Daarnaast is te zien hoe weinig het kleine kitten toen woog.
                             Bovenaan in het midden; Tijger voor de operatie. Liggen met het hoofdje op een kussen maakte het ademen iets makkelijker.
                             Rechts boven en onder; Tijger op bezoek in september, een stralende gezonde kitten!