Katten & artrose

Is je kat minder actief dan voorheen?

Een kattenleven

Eén ding is zeker: katten houden van rust. Ze slapen zelfs een groot deel van de tijd!
Maar of je nu een binnen- of buitenkat hebt, beweging is essentieel en zorgt dat de kat:

Beweging_katten1.png

Artrose bij katten

Katten blijven niet eeuwig kittens. Het is normaal dat hun gedrag verandert naarmate ze volwassen worden. Als een volwassen kat minder beweeglijk en speels wordt, wordt dit vaak afgedaan als 'hij wordt een beetje ouder', terwijl er in feite meer aan de hand kan zijn.
Net als mensen kunnen katten aan ARTROSE lijden.
Beweging_katten2.png
Het goede nieuws is, dat je je kat én de dierenarts kan helpen door alert te zijn voor mogelijke signalen van artrose zoals veranderingen in het gedrag en de activiteiten van je kat.

En daar kun je direct mee beginnen!
Neem even de tijd om een eenvoudige beoordeling te maken van de activiteiten van je kat: OPEN DE BEOORDELING 
Print het document af en vink de vakjes aan die van toepassing zijn bij jouw kat.

Vertoont je kat mogelijke tekenen van artrose?


Net als bij mensen kunnen de persoonlijkheid en het gedrag van katten verschillen. Wat normaal gedrag is voor de ene kat, kan abnormaal zijn voor de andere, en omgekeerd. Het zijn vooral de veranderingen in de beweging, het gedrag en/of de activiteiten van je kat die op artrose kunnen duiden. Maar er kunnen ook nog andere redenen voor die veranderingen zijn.

Als je twee of meer vakjes hebt aangekruist raden we je aan om contact op te nemen met je dierenarts voor advies. Zij kan je kat op de juiste manier onderzoeken en een nauwkeurige diagnose stellen.

Beweging_katten3.png

 

Vergeet niet om deze ingevulde beoordeling met je dierenarts te delen. Artrose is een steeds erger wordende en levenslange aandoening. Er  bestaan oplossingen om je kat te ondersteunen en zijn/haar levenskwaliteit te verbeteren. Door nu maatregelen te nemen, kan je zorgen dat je kat zich beter voelt en hem/haar de mogelijkheid bieden om weer wat soepeler te bewegen!

 
 
 
Bron: Beweging! Essentieel in een kattenleven, Elanco Animal Health