BALTO DierenArtsenPraktijk

In 1990 startte dr. Cecile Vanherle, dierenarts kleine huisdieren, dierenartspraktijk Vanherle op in Munsterbilzen. Na verhuis naar Zutendaal in 2000 en de geleidelijke groei van de praktijk, kwam dierenarts Eva De Wit de zaak in 2012 parttime versterken. Bij haar fulltime instap in 2014 is het moment gekomen om de praktijk van een nieuwe naam te voorzien. En onze keuze is gegaan naar BALTO DierenArtsenPraktijk.
Laat ons u vertellen wie Balto was en waarom we zijn naam aan onze praktijk wilden geven. Balto is een sledehond die een standbeeld heeft verdiend in Central Park, hartje New York. En terecht! Luister maar:

baltoliveopwebsite

In 1925 woedde er dagen na elkaar een verschrikkelijke sneeuwstorm over het uiterste noorden van Amerika. Op hetzelfde moment deed zich in Nome, toentertijd het belangrijkste stadje van Noord-Alaska, een grootschalige uitbraak van difterie voor. Dit is een zeer ernstige aandoening die bij kinderen zonder behandeling vaak tot sterfte door verstikking leidt. Door de omvang van de uitbraak echter en de onmogelijkheid door het gure weer het stadje langs de gewone weg te bevoorraden, geraakten de medicijnen voor behandeling al snel uitgeput. Een locale humanitaire ramp kwam dreigend naderbij! Na dringend noodoverleg besloot de Amerikaanse regering een konvooi met sledehonden op te zetten. In recordtijd brachten 19 ploegen in een estafettesysteem de medicijnen ter plaatse. De honden en hun begeleiders deden 5,5 dagen over een traject van 1085 km., een afstand die normaal in 25 dagen werd afgelegd. En dit in de meest barre omstandigheden: we spreken over temperaturen van bijna -50°C en dit onder een geselende wind en striemende ijssneeuw. Verschillende van de honden overleefden de tocht dan ook niet. Maar de medicijnen kwamen net op tijd om een dodelijke epidemie te voorkomen en de bevolking te behoeden voor een menselijke ramp. Balto, als leider van de roedel die het laatste stuk van de tocht voor zijn rekening nam, werd het symbool voor de heldhaftigheid van al deze honden die hun leven waagden voor de mens en de geneeskunde. De link met de diergeneeskunde is dan ook snel gelegd en als eerbetoon aan de moedige Balto en zijn vrienden draagt onze praktijk vanaf nu zijn naam:

BALTO DierenArtsenPraktijk
Een warm hart voor u en uw dier

     Eva - Debbie - Cecile
BEZOEK ONS OOK OP FACEBOOK!